Online platby rodičov škole

today 10.11.2017


Základné informácie

Edupage už niekoľko rokov pomocou modulu platby umožňuje školám viesť evidenciu poplatkov a platieb svojich žiakov, importovať a automaticky párovať platby z elektronických bankových výpisov alebo posielať maily s informáciami o platbách rodičom. Rodičia na webe alebo v mobilnej aplikácii môžu vidieť všetky poplatky, ktoré majú platiť a skontrolovať, ktoré platby už zaplatili alebo nezaplatili.

Čo sa týka platenia, rodičia doteraz mohli škole platiť platby v hotovosti, šekom alebo bankovým prevodom.
Platba bankovým prevodom sa už stala samozrejmosťou a vďaka rozmachu inteligentných mobilných telefónov a mobilných aplikácii, číslo účtu, variabilný symbol a suma už nemusia byť ručne prepisované alebo kopírované do aplikácie banky, ale po nasnímaní čiarového kódu fotoaparátom v mobile ich mobilná aplikácia banky sama vyplní a rodič sa nemusí báť, že by urobil preklep v týchto dôležitých údajoch.

Dnes Edupage prichádza s novou možnosťou platenia poplatkov škole - pomocou služby Viamo.
Táto služba zjednodušuje platenie pomocou bankového prevodu a poskytuje odosielateľovi aj prijímateľovi okamžitú informáciu o zrealizovaní platby.

Výhody používania pre školu:

  • využívanie tejto služby je zadarmo. Škola ani rodičia neplatia žiadne poplatky sprostredkovateľom.
  • škola vidí platbu na Edupage ihneď po jej zaplatení. Rodičia sa už nebudú vypytovať či došla platba a vy máte istotu, že žiak naozaj zaplatil (napr. nedoplatok za školskú jedáleň).
  • rodičia neurobia chybu pri vypisovaní platobných údajov - všetko za nich vyrieši systém.
  • platba príde tak ako doteraz priamo na účet školy - viamo v podstate plne zautomatizuje platbu z banky rodiča do banky školy.
  • škola nemusí nič robiť - viamo platbu netreba priraďovať žiakovi a netreba ani dohľadávať, za čo žiak platil. Platba je vždy správne priradená k žiakovi a predpisu.
  • neplatiči sú automaticky upozornení o výške svojho nedoplatku
  • rodičia môžu samozrejme stále posielať šeky a platiť bankovým prevodom. Čím viac však budete mať viamo rodičov, tým menej budete mať práce.

Výhody používania pre rodičov:

  • rodič nemusí zadávať čísla účtov, variabilné symboly ani sumy. Rovnako nemusí ani vypisovať šeky a behať na poštu - iba potvrdí Vami zadané údaje
  • rodič vidí platbu na Edupage ihneď po jej zaplatení
  • rodič vie zaplatiť viacero poplatkov naraz rýchlo jedným klikom bez šance urobiť chybu
  • využívanie tejto služby nestojí rodiča žiadne ďalšie peniaze

Ako to celé funguje

Na začiatku škola definuje predpisy - kto má, za čo, kedy a koľko platiť

Príkladom môže byť predpis pre štvrťročné platby do ŠKD, kde škola nastaví číslo účtu, na aký majú rodičia platiť, výšku a dátum splatnosti jednotlivých poplatkov a vyberie žiakov, ktorí navštevujú ŠKD.
Systém samozrejme podporuje možnosť zadať rôzne modifikácie - iné výšky poplatkov pre rôzne skupiny žiakov, napr. druhý súrodenec.

Rodič si na webe alebo v mobilnej aplikácii môže pozrieť výšku svojich poplatkov a zaplatiť zvolené poplatky pomocou Viamo mobilnej aplikácie.

Po stlačení tlačitdla Viamo, sa užívateľovi zobrazí QR-kód,...

...ktorý rodič jednoducho nasníma vo Viamo aplikácii svojej banky.
V prípade, že rodič platí z mobilného telefónu, nemusí snímať QR-kód a po stlačení Viamo tlačidla je ihneď presmerovaný do Viamo mobilnej aplikácie svojej banky, kde už len zaplatí platbu.

Po zaplatení platby, rodič v priebehu pár sekúnd vidí, že škola dostala peniaze.

Aj škola ihneď po zaplatení vidí od koho a za aké predpisy dostala peniaze.
Škola nemusí načítavať bankový výpis a pracne dohľadávať majiteľa platby a predmet platby zo správy pre príjemcu, variabilného alebo konštantného symbolu.

Ak škola naimportuje do systému platby z bankového výpisu, systém na výpise rozpozná platbu zaplatenú pomocou Viamo a k platbe zaplatenej cez Viamo iba pridá informáciu o čísle účtu, z ktorého rodič platil platbu. Škola sa nemusí báť, že by sa platba ocitla v systéme 2-krát.

Škola má rýchly prehľad, kto ako platí - prípadne vie rýchlo a efektívne vyhľadať a kontaktovať neplatičov.

Neplatiči sú upozornení na nedoplatok hneď pri otvorení mobilnej aplikácie...

...prípadne im môžete hromadne poslať mail šitý na mieru podľa výšky ich momentálneho nedoplatku.


Súvisiace články

Platobný systém prepojený s EduPage

Jednoduché spravovanie peňažných zbierok

Platby kartou


Ďalšie články

Progres študenta

Editor noviniek

Automatizovanie školského stravovania